Door een technische storing zijn wij momenteel bereikbaar via een ander telefoonnummer: 088 222 37 53

 

Moderne ‘nieuwe’ chiropractie – meer dan alleen kraken

Veelal staat een chiropractor bekend in de volksmond als ‘de bottenkraker’. In onze praktijk zijn we echter veel meer dan alleen dat. Chiropractie is niet meer zoals vroeger toen nog beweerd werd dat een wervel scheef stond en deze moest worden teruggezet.

Optimaal functioneren van gewrichten, spieren en het zenuwstelsel is van uiterst belang voor een goed functionerend lichaam. Indien iets niet goed functioneert wil het niet perse betekenen dat u meteen klachten zult ervaren. Pijn en ongemak zijn vaak een eindsignaal dat iets niet goed functioneert. Wanneer deze functiebeperkingen aanhouden zullen uiteindelijk klachten ontstaan. Dit kan veelal voorkomen worden. Uw chiropractor is uitermate goed opgeleid om gewrichten, spieren en het zenuwstelsel te onderzoeken op deze functiebeperkingen.

In onze praktijk streven we er naar om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Behandeldoelen zijn pijnverlichting, functieverbetering, verbeteren van de kwaliteit van leven en het optimaliseren van sportprestaties.

Een van de welbekende behandelmethodes is het gebruik van manipulaties (kraken). Dit is een hele snelle, gecontroleerde drukbeweging met als doel de beweeglijkheid van het gewricht te herstellen. Ook gebruiken we vele andere technieken zoals mobilisaties, spierontspannende technieken, functionele oefeningen en adviezen over voeding, houding en beweging.

Naast specifieke, chiropractische methodes is de chiropractor uitvoerig geschoold in onder andere algemene diagnostiek, röntgendiagnostiek en de functionele analyse van het bewegingsapparaat.

Chiropractie Uden-Veghel

Rondweg 15, 5406 NK Uden
Tel. 0413 248 010 / info@chiropractie-udenveghel.nl

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00 uur
dinsdag 08:30 - 21:00 uur
woensdag 08:30 - 18:00 uur
vrijdag 08:30 - 18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

maandag tot vrijdag 08:30 - 17:30 uur

 

 

“We are born with our hands,
and 500 years from now there will still
be nothing in the world that can replace
what a human hand is able to feel”