Door een technische storing zijn wij momenteel bereikbaar via een ander telefoonnummer: 088 222 37 53

 

NCA

De Nederlandse Chiropractoren Associatie is de meest toonaangevende beroepsorganisatie voor chiropractie in Nederland (www.nca.nl).

Erkenning van chiropractie in Nederland

De NCA streeft naar erkenning van ons beroep in Nederland en een positie binnen de eerstelijns gezondheidszorg. Dit betekend dat de behandeling toegankelijk voor u blijft zonder doorverwijzing van de huisarts.
De NCA timmert momenteel met behulp van haar chiropractoren hard aan de weg. De vereniging heeft als doel gekwalificeerde chiropractoren in Nederland te verenigen in een professionele organisatie en zich, in het belang van de patiënten, sterk te maken voor chiropractische zorg volgens de allerhoogste kwaliteitsstandaard.

Daarnaast stelt de NCA zich tot doel wettelijke erkenning van het beroep te verwerven en de universitaire opleiding ook in Nederland op te kunnen zetten. Er wordt continu gewerkt aan de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande zorg.

Chiropractie is uitermate geschikt ter aanvulling op de reguliere geneeskunde, nooit ter vervanging hiervan. In bijna alle Europese landen is chiropractie een wettelijk erkend beroep, en heeft de chiropractor een status van eerstelijns zorgverlener. Dit geeft de chiropractor in deze landen dezelfde bevoegdheid als een arts of tandarts. In Nederland is chiropractie nog een vrij beroep en valt onder de noemer ‘complementaire geneeskunde’. De Stichting Chiropractie Nederland (SCN) streeft naar kwaliteitseisen die overeenstemmen met de wet BIG.

Chiropractie Uden-Veghel

Rondweg 15, 5406 NK Uden
Tel. 0413 248 010 / info@chiropractie-udenveghel.nl

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00 uur
dinsdag 08:30 - 21:00 uur
woensdag 08:30 - 18:00 uur
vrijdag 08:30 - 18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

maandag tot vrijdag 08:30 - 17:30 uur

 

 

“We are born with our hands,
and 500 years from now there will still
be nothing in the world that can replace
what a human hand is able to feel”