Door een technische storing zijn wij momenteel bereikbaar via een ander telefoonnummer: 088 222 37 53

 

Lage rugklachten

We lijken er niet aan te ontkomen; 80% van de bevolking zal eens in hun leven te maken krijgen met lage rugklachten. Gelukkig zullen sommige klachten binnen enkele dagen verdwijnen, echter het merendeel van alle lage rugklachten houdt langer aan. Om te voorkomen dat herstel een langdurig en moeizaam proces wordt, is het belangrijk tijdig een chiropractor te bezoeken.

Vaak hebben rugklachten een functionele oorzaak. Dit kan te maken hebben door een verkeerde houding, langdurig zitten, eenzijdige werkzaamheden, te zware werkzaamheden, verkeerde til- en buktechnieken en te weinig beweging en sporten.

Aangezien de oorzaak van lage rugklachten heel divers kan zijn, is het belangrijk eerst de oorzaak van de pijn te achterhalen zodat de chiropractor daar de behandeling op af kan stemmen.

We zullen niet alleen uw rug onderzoeken, maar kijken naar vele andere regio’s waaronder de mobiliteit van uw heupen en enkelgewrichten. Indien u mobiliteit in uw heupen en/of enkelgewrichten verliest gaat uw onderrug vaak compenseren met als gevolg overbelasting en pijnklachten.

Risicofactoren voor lage rugpijn zijn onder andere; roken, een eerdere historie van rugklachten, overgewicht, leeftijd, zwaar lichamelijk werk, erfelijkheid en sportblessures.

De chiropractische behandeling zal bestaan uit manipulaties om de functie van de gewrichten te herstellen, spierstretches, triggerpoint-therapie en functionele oefeningen.

Chiropractie Uden-Veghel

Rondweg 15, 5406 NK Uden
Tel. 0413 248 010 / info@chiropractie-udenveghel.nl

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00 uur
dinsdag 08:30 - 20:00 uur
woensdag 08:30 - 18:00 uur
vrijdag 08:30 - 18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

maandag tot vrijdag 08:30 - 17:30 uur

 

 

“We are born with our hands,
and 500 years from now there will still
be nothing in the world that can replace
what a human hand is able to feel”