Door een technische storing zijn wij momenteel bereikbaar via een ander telefoonnummer: 088 222 37 53

 

Spit

Spit is een vorm van lage rugpijn. Het is een reactie van spieren en gewrichten op overbelasting. Bij spit schiet de pijn bij een bepaalde beweging ineens in de rug. Spit is de meest voorkomende maar minst ernstige vorm van rugpijn.

Spit wordt veroorzaakt door verkramping van de rugspieren. U kunt het opeens krijgen door een verkeerde beweging of te snel overeind komen. Het kan ook langzamer ontstaan, doordat u niet op uw houding let, vaak lang moet zitten, zwaar lichamelijk werk hebt of te veel stress hebt. De pijn is heftig en kan doortrekken naar uw bovenbenen. U kunt letterlijk krom staan van de pijn.

Spit kan regelmatig terugkomen. U kunt het voorkomen door te letten op uw conditie. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn sporten die goed zijn voor uw rug. Probeer uw rug ontspannen te houden. Stress zorgt vaak voor een gespannen houding waardoor spit kan ontstaan. Let op uw houding in het algemeen: rug recht, schouders naar achteren. Wissel regelmatig van houding. De hele dag zitten of staan is niet bevorderlijk voor spit. Ga tussentijds een rondje lopen. Zorg ervoor dat u altijd goed tilt: vanuit uw knieën en niet met gebogen rug. Dan heeft u minder kans dat de spit ‘erin schiet’.

Neem op tijd contact op met de chiropractor om te voorkomen dat klachten erger worden.

Chiropractie Uden-Veghel

Rondweg 15, 5406 NK Uden
Tel. 0413 248 010 / info@chiropractie-udenveghel.nl

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00 uur
dinsdag 08:30 - 20:00 uur
woensdag 08:30 - 18:00 uur
vrijdag 08:30 - 18:00 uur

Telefonisch bereikbaar

maandag tot vrijdag 08:30 - 17:30 uur

 

 

“We are born with our hands,
and 500 years from now there will still
be nothing in the world that can replace
what a human hand is able to feel”